Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skylt vållade personligt lidande

"Som att köra en hyvel i pannan". Så beskriver vänsterpolitikern Stig Andersson sitt möte med kommunens felaktigt uppsatta vägskylt.

Annons

– Jag tittade åt fel håll och så small det. Jag förstod inte vad som hände, helt plötsligt låg jag på marken med ett blödande sår i pannan. Det var bland det värsta jag sett. Skylten var monterad i ansiktshöjd under en cykelskylt, med sylvassa och oslipade kanter, säger Stig Andersson.

Han tog sig sedan till sjukhuset, där huden i pannan ansågs vara för uppfläkt för att sys. Dagarna efter olyckan följdes av huvudvärk och såret i pannan försvårade de dagliga sysslorna.

Kombinationen mellan kommunens oansvar och den personliga skadan gör nu att Stig Andersson begär ersättning (1500 kronor + 100 kronor för förstörda solglasögon) av kommunen för sveda och värk.

– Jag tänkte hundratusen kronor först. Nej, ärligt talat så bryr jag mig mest om att skylten plockas ned då den är en fara för allmänheten. Men varför ska jag lida utan kompensation för att jag springer in i en skylt som sitter för lågt?

Clemens Ludvigsson är trafikingenjör på kommunen, och beklagar olyckan.

– Det här är en miss i arbetet, skyltens låga placering kan bero på att det varit trångt med skyltar.

Han garanterar att skylten kommer att justeras, om den inte redan gjort det.

.

Mer läsning

Annons