Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotertjuvar filmades

Skotrar till ett värde av 250 000 kronor stals natten mot tisdagen från Yamaha Ljusdals butiksområde. Stölden finns på film, men en viktig sekvens på sex minuter saknas.

Annons

- Det känns rätt avancerat om de har lyckats klippa i filmen, säger Jörgen Widmark butiksansvarig vid JKR Fritid som driver Yamahabutiken i Stavsäter, Ljusdal.

Skotrarna transporterades på en släpagn med aluminiumkåpa, värde 50000 kronor medregistreringsnummer DGJ 466.

Skotrarna är en Yamaha Nytro X-ride av årsmodell -13 och en Lynx RS 600. Det sammanlagda värdet på det stulna beräknas av företaget till 250000 kronor.

- Vi har gått ut med en belöning på 20000 kronor för tips som leder till att vi får tillbaka grejerna, säger Jörgen Widmark.

Butiksområdet är utrustat med en övervakningskamera och gärningsmännen finns med på den film som spelats in. Det som är märkligt är att inspelningen gör ett uppehåll under sex minuter, vilket också är de sex minuter när gärningsmännen befinner sig närmast kameran.

Under tisdagen ska utrustningen undersökas av den bevakningsfirma som låtit installera larm och övervakning och förhoppningen är att få fram information om hur inspelningen kunde avbrytas och sedan återupptas.

Mer läsning

Annons