Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchefs avgång kan spräcka budget

Förre utbildningschefen Stefan Meuller hoppade av med drygt en miljon i avgångsvederlag. Vilken kassa som betalar kan avgöra om utbildningsnämnden hamnar på plus eller minus i år.

Annons

De elva månadslöner som det handlar om som Stefan Meuller får när han formellt slutar den 31 maj finns nu med som en minuspost i utbildningsnämndens prognos som därmed pekar mot ett på minus 740 000 kronor vid årets slut.

När utbildningsnämnden hade prognosen på sitt bord på onsdagen reagerade en del på att pengarna kan komma att dras från nämndens budget.

– Jag har tagit upp detta med kommunchefen som var den som träffade överenskommelsen att pengarna inte bör bokföras här, sa tillförordnade utbildningschefen Tor Jonsson.

Flera av ledamöterna i utbildningsnämnden instämde.

Tar till exempel kommunstyrelsen denna miljonkostnad är utbildningsnämnden plötsligt på plus i årsprognosen som bygger på ekonomiska fakta per 30 april.

I fjol hade utbildningsnämnden ett underskott på 4,2 miljoner kronor i helårsprognosen gjord 30 april. Utfallet blev "bara" minus 600 000 kronor.

Mer läsning

Annons