Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan i Ramsjö utreds vidare

Det blir inget skarpt beslut i utbildningsnämnden i dag onsdag om framtiden för högstadiet på Ramsjö skola. In i det sista pågår förhandlingar mellan partierna som sannolikt utmynnar i att frågan utreds vidare.

Annons

Efter de senaste månadernas turer i frågan skulle det mest väntade vid dagens nämndssammanträde vara att Socialdemokraterna blir ensamma om att hävda att Ramsjöhögstadiet läggs ner från och med nästa läsår.

Men enligt uppgifter till tidningen förs det diskussioner inom respektive block och över gränserna för att om möjligt kunna enas kring framtiden för Ramsjö skola.

– Vi inom S, V och SRD ska träffas på morgonen före onsdagens nämndsmöte, berättar Conny Englund (V), som sitter i både utbildningsnämnden och dess arbetsutskott.

Det har tidigare funnits en majoritet för att behålla högstadiet och utreda intraprenad som driftform. En förstärkning av skolan har också förts på tal och då har bussning av elever med särskilda behov från Ljusdal nämnts som ett alternativ.

Men samtidigt som olika grupperingar i Ramsjö har talat för att behålla sin skola i sin helhet har anhöriga till de elever i Ljusdal som varit aktuella för att bussas till skolan också talat mot en sådan lösning.

Svårigheten med att i framtiden rekrytera behörig personal nämns också som en orsak.

Mer läsning

Annons