Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan har agerat

/
  • Utanför Slottegymnasiet har Ahmad Mohammadi slagit upp ett tält. Där sover han och hungerstrejkar för att få ett besked av Migrationsverket.

Socialtjänsten i Göteborg äger ärendet med den hungerstrejkande pojken.

Annons

Ahmad Mohammadi har genom valet av tältplats sökt stöd hos sin skola, Slottegymnasiet i Ljusdal, och har enligt rektor Inga-Lill Öjemark också fått ett sådant.

– Självklart har vi haft många samtal med pojken innan han omsatte det här i praktiken. Vi har också förklarat för honom att det är svårt att få ett resultat av att hungerstrejka. Vi har nu erbjudit honom en säng på elevhemmet, men det är tveksamt om han accepterar den, säger hon.

Till saken hör också att Ahmad Mohammadi som är under 18 år är skriven i Göteborg, bosatt i Bollnäs och går i skola i Ljusdal.

– Det är socialtjänsten i Göteborg som äger ärendet och det är de och hans ställföreträdande familj som måste agera. Vi har agerat så mycket vi kan. Hans mentor har också varit i kontakt med Migrationsverket i dag och beskrivit hans ärende och hur utsatt han känner sig, säger Inga-Lill Öjemark.

Mer läsning

Annons