Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoj med omsorg vann

/

Det blev knallhårt i toppen och Färilakarnevalen fick en ny vinnare som kammade hem 10 000 kronor. Systrar blev årets tomingar.

Annons

Fala featuring Jarse med Frida Eriksson som samordnare visade prov på att Färila- och Järvsöbor kan göra saker tillsammans som till exempel att vinna värstingklassen i Färilakarnevalen på lördagen.

Obemanningen kallades ekipaget och var en parodi på hur svårt kommunen ha det att via bemanningsenheten få tillräckligt med vikarier i äldreomsorgen under semestern.'

Den 13 personer stora juryns utslag gjordes med en enda futtig poängs övervikt för segraren jämfört med tvåan Föne som lockade med kjoltyg på båda könen och ett liv i synd samtidigt som Jarsedamer kom med moralkakor.

Föne hade också en orkester med Mats, Ingrid och Anders Lindkvist samt Roland Persson.

Värstingklassens sistaminutenekipage var ett som Johan Sjölund basade för och som blev trea. Det gjorde parodi på turerna kring miljonrullningen hos Seko Väg och Ban i Ljusdal.

– Vi drog i gång klockan fem på fredagskvällen och Johan höll nog på och grejade till två på natten, säger Magnus Johansson, en annan i det omtyckta ekipaget.

Totalt var det 15 ekipage som kom till start och spridningen på tema var ovanligt stor. Det var väl endast temat Pippi Långstrump 70 år som återkom i flera fall.

Den till antalet största klassen, ungdomsekipage, vann av Mångses och var en liten känga åt Trafikverket eftersom det handlade om att göra fler än ett övergångsställe på Färilas genomfart.

Jonas Söderlund är en finurlig ung man som brukar ställa upp ensam och den här gången vann han fåmansklassen med penningöverföringen Swish.

I samband med karnevalen korades också Årets falatoming. I år var det systrarna Gunilla Berggren och Kerstin Yttersted Berggren som fick priset i form av varsitt träsnitt med hälsingemotiv gjorda av Björn Ståbi.

En viktig anledning var att systrarna arbetar idogt för Hembygdsgården i Färila som utvecklats till en välbesökt kurs-, konferens- och festanläggning.

Typiskt för dessa systrar var att de inte hann vara länge på prisutdelningen förrän det var dags att bege sig till – Hembygdsgården!

– Vi har 40 kilo fläsk och 40 kilo potatis som ska bli till pärgröt och fläsk för söndagslunchen på Hembygdsgården, var förklaringen efter prisutdelningen.

Karnevalen hade i år fantastisk tur med vädret eftersom det regnet upphörde innan det hela startade och sedan tittade också solen fram och förnöjde de flera tusen åskådarna som trängdes inte minst på Kyrkovägen och Skolvägen nära målet vid sporthallen och skolan.

Marknad och minimässa lockade också och i samband med prisutdelningen för karnevalen underhöll Emma Svensson med sitt band.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons