Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivsläpp vid folkmusikkonsert

Nu finns cd:n som Järvsöspelmannen Jonas Olsson höll på att arbeta med när han plötsligt avled i mars 2010. Skivan släpps vid en konsert på lördag i Stallet, Stenegård, Järvsö.

Annons

Jonas Olsson hade ett passionerat intresse för gamla spelmän och deras låtar. Han nöjde sig inte med att bara hitta låtarna, han ville också lära känna spelmännen bakom musiken. Han hade börjat jobba med sin första, efterlängtade soloskiva när han oväntat avled. Han hann inte färdigställa skivan. Men hann spela in en demo som höll mycket hög kvalitet. Det är den som nu ges ut som cd. Eiwor Kjellberg, Örjan Hansers och andra spelmän har tillsammans jobbat för att identifiera låtarna han spelar på skivan och vilka spelmän de är efter.

Skivan släpps i samband med en folkmusikkonsert på Stallet, Stenegård, på lördag. Där medverkar flera hälsinge- och ett par gästrikespelmän.

Konserten utgör samtidigt starten för Jonas Olssons minnesfond, som ska dela ut stipendier till personer som är verksamma inom folkmusikområdet. Intäkterna från konserten och försäljningen av skivan går oavkortat till fonden.

Skivan "Jonas Olsson - spelman i Järvsö" finns i 1 000 exemplar.

Mer läsning

Annons