Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattemål vidare till kammarrätten

Byggföretaget fick i förvaltningsrätten rätt mot Skatteverket. Nu överklagar Skatteverket förvaltningsrättens beslut till kammarrätten i Sundsvall.

Annons

Saken handlar om Skatteverkets beslut att belasta byggföretaget i Ljusdal med arbetsgivaravgifter, skatter och skattetillägg på drygt en halv miljon kronor.

Under 2008 betalade byggföretaget 855 538 kronor till ett byggföretag i Mellansverige. Företrädaren för det bolaget har i tingsrätt fällts för grova bokföringsbrott, bland annat genom att utfärda osanna fakturor.

Skatteverket gjorde en utredning och konstaterade att Ljusdalsföretaget inte träffat något avtal med det mellansvenska byggföretaget utan avtalen hade ingåtts direkt med de arbetare som utförde jobben.

Att Ljusdalsföretaget avtalat om villkoren direkt med byggnadsarbetarna gör Ljusdalsföretaget till arbetsgivare och därmed faller skyldigheten att betala arbetsgivaravgifter och skatter på det företaget, enligt Skatteverket.

Ljusdalsföretaget överklagade Skatteverkets beslut till förvaltningsrätten, som gjorde en helt annan bedömning och biföll Ljusdalsföretagets överklagande. Därmed undanröjdes den eftertaxering som bolaget fått sig pålagt.

Men Skatteverket håller fast vid sin tidigare bedömning och överklagar förvaltningsrättens beslut till kammarrätten i Sundsvall.

Mer läsning

Annons