Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförvaltning inget för Ramsjö

Det finns numera en enighet i utbildningsnämnden om att Ramsjö skola ska behålla sitt högstadium. Men frågan om självförvaltning kan komma att omprövas sedan personalen på skolan har sagt nej.

Annons

Nämndsledamoten Conny Englund (V) och ordföranden Malin Ängerå (S) tänker på nämndsmötet den 14 mars föreslå att Ramsjö skola får fortsätta sin verksamhet som i dag.

– Förslaget är att Ramsjö skola ska ha elever från förskoleklass till årskurs 9. Driftformen lägger vi oss inte i. Vill man inte ha självförvaltning nu utan vill avvakta med detta kan inte vi politiker tvinga på de berörda detta, anser Conny Englund.

Lena Knapp, lärare på Ramsjö skola och sammankallande i den lokala arbetsgruppen som arbetar med skolans fortlevnad, bekräftar motståndet mot självförvaltning.

– Det är en majoritet av personalen som vill fortsätta med nuvarande driftform eftersom man anser att det blir jobbigt att byta till självförvaltning, säger Lena Knapp.

Malin Ängerå medger att hon gjort helt om sedan hon i höstas stödde dåvarande utbildningschefen Stefan Meullers förslag om att i höst stoppa elevintaget på högstadiet i Ramsjö. Alternativet skulle vara dagliga bussresor till Stenhamreskolan i Ljusdal.

– Men när det trots det låga elevantalet nu finns en majoritet för att behålla högstadiet, och arbeta med utvecklingsprojekt inom ramen för Hela Sverige ska leva, är vi beredda att ge detta en chans. Däremot känns det galet att driva igenom en förändring av driftformen mot personalens vilja, säger Malin Ängerå.

Mer läsning

Annons