Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serviceman hjälper gamla i Kårböle

/
  • Stig Lindberg börjar den 9 januari det nya jobbet som serviceman i Kårböle. Han ska vara behjälplig för de gamla med enklare göromål.
  • Lycka till med nya jobbet! KG Englund (till höger) på kommunens arbetsmarknadsenhet lyckönskar Stig Lindberg i det nya projektet.

Den 9 januari tillträder Stig Lindberg i Kårböle en helt ny tjänst som serviceman. Det är ett arbetsmarknadsprojekt för att hjälpa de gamla i byn.

Annons

Är du gammal och inte så vig kan det vara ett äventyrligt projekt, för att inte säga helt omöjligt, att byta en glödlampa i taket.

Praktiska problem av det slaget kan vara ett stort hinder för gamla att bo kvar i egen lägenhet.

Men kanske kan en ovanlig lösning i Kårböle vara just det som behövs för att underlätta för gamla. Den lösningen kallas serviceman.

– Jag har sugit på den här idén i ett års tid, berättar Harry Dickens i Kårböle byalag som tagit initiativet till projektet.

– Det här är ett intressant projekt som kan ge en trygghet så att gamla kan bo kvar hemma längre, säger verksamhetschef KG Englund på kommunens arbetsmarknadsenhet som tillhör omsorgsförvaltningen.

Tanken är att servicemannen ska vara behjälplig med enklare göromål, men absolut inte konkurrera med företagare. Då det enkla göromålet blir till ett mer komplicerat blir servicemannen länken som kan vara behjälplig med beställning hos hantverkare.

Den 9 januari tillträder Stig Lindberg sin nya tjänst. Han får ett kontor på Pilgrimen och där görs beställningen av hans tjänster.

– Jag hoppas att det här ska bli bra för Kårböle. Det finns så många gamla som inte vet vart dom ska vända sig i olika frågor. Kanske vi kan undvika en och annan olycka också då jag kan hjälpa till, säger Stig Lindberg.

Mer läsning

Annons