Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seko-miljonerna: Nu kräver förbundet att pengarna betalas tillbaka

Seko-förbundet har nu skickat ett kravbrev som säger att de 14 miljoner kronor som fackklubben har fört över till en fritidsförening måste betalas tillbaka senast den 7 augusti.

Annons

– Eftersom vi har konstaterat pengarna att är flyttade från klubben till den här föreningen är bara en logisk konsekvens att ställa krav på föreningen att de betalar tillbaka, säger Jonas Pettersson, kommunikations- och kanslichef på Sekos förbundskontor i Stockholm.

Det var förra hösten som revisionsfirman PwC utförde en revision hos fackklubben Seko Väg och Ban Gävle-Dala, med säte i Ljusdal. Man insåg dåatt stora belopp hade överförts från Seko-klubben till en fritidsförening. En större granskning inleddes varvid man kom fram till att hela 14 025 000 kronor fattades.

Nu kräver förbundet att alla pengar ska betalas tillbaka senast den 7 augusti detta år, enligt ett brev som förbundet under torsdagen skickade till Väg och Ban Trafiksäkerhetsförening (även kallad Väg och Ban fritidsförening).

– Vi hoppas så klart att våra medlemmar ska får tillbaka de pengar som har flyttats från klubbens verksamhet. Det absolut viktigaste i den här frågan är att medlemmarna får tillbaka sina pengar, säger Jonas Pettersson.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons