Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seko-bolag skulle tjäna pengar till medlemmarna – men går med förlust

En anledning till att Väg och Bans fritidsförening startade ett aktiebolag var enligt Bosse Hedin att man ville tjäna pengar åt medlemmarna. Men enligt den årsredovisning som har registrerats i dagarna gick Exvia AB med en rejäl förlust förra året.

Annons

Seko-klubben Väg och Ban 221 har 2 500 medlemmar över hela Gävleborg och Dalarna. År 2008 startade styrelsen en fritidsförening dit klubben under sex år förde över 14 miljoner kronor. Fritidsföreningen startade i sin tur aktiebolaget Exvia AB för två år sedan eftersom man ville driva affärsverksamhet för att få in pengar till föreningen. Detta enligt en tidigare intervju med Bosse Hedin, den ombudsman som Sekoförbundet har avskedat för illojalitet mot arbetsgivaren.

Målet att tjäna pengar har hittills inte uppfyllts. Under 2013 visade företaget nollresultat. Förra året hade man mer aktivitet, och då gick företaget minus med 345 000 kronor.

Företagets intäkter för året låg på 454 000 kronor. Ungefär 200 000 kronor av dessa kommer från personaluthyrning till Seko Väg och Ban Gävle Dala. Man har alltså fakturerat fackklubben.

Exvia AB har dessutom fått kontraktet för städning på det så kallade Wienercaféet, som ägs av Ljusdal folketshusförening – där Bosse Hedin är ordförande. Intäkten för detta är okänt i nuläget. Man bedriver också uthyrning av släpvagnar och bilar, men intäkterna därifrån är inte preciserade.

Utgifterna i aktiebolaget har varit desto större. En person har varit anställd och kostat företaget cirka 200 000 kronor. Under året har bolaget köpt inventarier, huvudsakligen fordon, för 748 000 kronor.

Aktiebolaget har också gjort investeringar på annans fastighet, vilket har kostat 340 000 kronor.

Dessa investeringar och bolagets negativa resultat har finansierats genom ett tillskott från ägaren, det vill säga fritidsföreningen, på 1 434 000 kronor.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons