Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare trafikmiljö för skolbarn

/
  • Ett medborgarförslag från eleverna Wilma Andersson och Esmeralda Engberg vid Freinetskolan Tallbacken ligger som grund till att trafikmiljön kring deras skola nu kommer att bli säkrare. – De känns bra att politikerna lyssnade på oss, säger flickorna.

En ny gångpassage över Ringvägen med anslutande gång- och cykelbana planeras i vår.

Annons

Trafikverket har beslutat att bidra med 565 000 kronor till en gångpassage över Ringvägen, samt en gång- och cykelbana i anslutning till passagen som ska ligga intill friskolan Tallbacken i Ljusdal . Totalt handlar investeringen om cirka 1,1 miljoner kronor, en summa som kommunen och Trafikverket nu kommer att dela på. Beskedet mottogs mycket positivt av gatu- och parkchefen Emma Nordebo Snygg som nu kan planera för en byggstart i vår.

– Bakgrunden till det hela är att Tallbackens elever uppvaktade oss och talade om att de upplever sin gata som väldigt otrygg. Som en tillfällig lösning provade vi därför att sänka hastigheten och placera ut trafiköar utanför skolan. Det har dämpat hastigheten men vi har sett att det finns bilister som ändå kör fel, säger hon.

En breddning av gångbanan för att göra plats för en gång- och cykelbana kommer också att ske och den kommer att gå längs med Ringvägen från Rådhusgatan till Mohlinsgatan med anslutning till Hotellgatan.

– Det är många barn och vuxna som kommer den här vägen och det här kan fler än eleverna vid Tallbacken dra nytta av, menar Emma Nordebo Snygg.

Mer läsning

Annons