Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan Stadshotellets fasad renoveras – se skisserna här

/

En stor upprustning av Ljusdals Stadshotell kan snart bli verklighet. Hotellägaren har lämnat in förslag till myndighetsnämnden som tar ett beslut om drygt två veckor.

Annons

Turerna har varit många kring Stadshotellets skick. Under många år har fasaden sakta förfallit och redan förra sommaren berättade ägaren Bård Andersson att det fanns planer på åtgärder under hösten.

Ingenting hände och till slut anmäldes fastighetsägaren till kommunens plan- och byggenhet. Efter att ägaren kallats till möte i mars i år meddelades att han skulle lämna in förslag på renovering till myndighetsnämnden.

Utifrån förslaget ska myndighetsnämnden ta ett beslut, med hänsyn till hur renoveringen kan påverka både hotellets och köpingens estetiska aspekter. Beslutet om renoveringen tas under myndighetsnämndens sammanträde 20 augusti.

Förslaget består av en stenfasad i totalt tre nyanser som skapar en luftspalt in till den nuvarande fasaden där man kommer att tilläggsisolera. Färg- och materialvalen består nedtill av en svart sten med blank marmorerad yta, medan största delen av byggnaden täcks av en ljus sten med något strävare yta. Stenar i en beigeaktig nyans kommer dessutom att skapa horisontella linjer över byggnaden.

Mer läsning

Annons