Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-ordförande om politikeravhoppet: "Jag är lite nedstämd"

/
  • Örjan Fridner tycker det är tråkigt att Ronnie Karlsson väljer att lämna fullmäktige, men har förståelse för beslutet.

Örjan Fridner (S), ordförande för Ljusdals Socialdemokratiska arbetarekommun, har förståelse för Ronnie Karlssons beslut att hoppa av politiken, men tycker det är tråkigt att förlora en kompetent och yngre kraft i partiet.

Läs också: Seko-affären orsakar S-avhopp – politiker har tappat förtroende för partiledningen

Annons

– Jag är lite nedstämd, säger Örjan Fridner om avhoppet.

Han berättar att Ronnie Karlssons funderingar har kommit upp flera gånger i samtal under hösten.

– Min infallsvinkel har varit att försöka att Ronnie ska få tillbaka lusten och viljan. Han är duktig i sitt arbete, visade framfötterna tidigt och tillför fullmäktigegruppen kompetens.

Läs insändaren här: Känner inte tillit och förtroende för S

Örjan Fridner har samtidigt förståelse för Ronnie Karlssons besvikelse över partiledningens sätt att hantera situationen.

– Jag har uppfattat att Ronnie vill reda ut saker och ting och att partiet ska vara aktivt i de här frågorna. Det finns fördelar med att agera som Ronnie vill, och fördelar att agera som partiet vill.

Men han menar att det finns en majoritet i partiet för att låta juridiken ha sin gång.

– När vi har pratat om det så har det blivit ett beslut som jag står bakom. Det kan uppfattas som att vi inte vill ta i svåra saker och det är nog något som partiet får ta. Men vår roll är att vi så mycket som möjligt vill stötta våra medlemmar.

Läs också: (S) om Seko-pengar i folketshusförening: "Vi har fullt förtroende"

Örjan Fridner är medveten om att partiets agerande när det gäller folketshusföreningen kan skada förtroendet. Men han tycker det är svårt att ställa tuffa frågor, eftersom föreningen formellt är en fristående organisation.

– Då kan inte vi som parti kräva snabbare agerande än juridiken. Det kan hända att vi lyssnar hur andra andelsägare ser på saken på årsmötet till våren och förhåller oss till den information vi får då.

Samtidigt har Ljusdals socialdemokrater ännu inte ens tagit reda på hur stor andelsägare de är i föreningen.

– Vi vet inte riktigt hur stort det är eftersom vi inte har velat gräva i det innan årsmötet. Den här affären är infekterad. Utredningen är på gång och kommer att klargöra de juridiska bitarna. Efter en dom har vi mycket på fötterna.

Läs också:

Socialdemokrater renoverade för Seko-pengar: "Det är en jävsituation"

Stor oro över (S)-inblandning i Seko-affären - kräver alla kort på bordet

Mer om Seko-affären

Mer läsning

Annons