Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-kritik i chefsfrågan

/
  • Örjan Fridner ifrågasätter starkt de senaste turerna kring utbyte av kommunens socialchef.

Efter nyheten om att socialchefen Marita Wikström kan komma att bytas ut är oppositionen kritisk.

Annons

– Det är en oerhörd brist på respekt, säger Örjan Fridner, ordförande i S-arbetarkommunen, som tillsammans med Markus Evensson, oppositionsråd, ifrågasätter den politiska ledningens hantering i frågan och på vilken grund man brutit mot delegationsordningen.

– Det enda rimliga är att vi får se en ordentlig reträtt, en ursäkt, och ett ordentligt avstånd från sitt eget beteende. Annars måste vi gå vidare med det här, det är så pass allvarigt.

Örjan Fridner menar att man i oppositionen fram till nu legat lågt för att ge den nya politiska ledningen chansen att visa hur de vill styra kommunen, men att det i den här frågan gäller ett spel med kommunens anställda och han kräver därför förklaringar.

– Jag kunde inte drömma om att man skulle gå emot sig själva från vad de sagt i december, men än värre är det sätt de betett sig mot socialchefen och mot fullmäktiges beslut om delegationsordningen.

– De är båda erfarna politiker och det här måste antingen handla om ett stort misstag, eller så här det en del i en medveten strategi att sätta skräck i anställda som man inte trivs med. Det sistnämnda borde inte få finnas på kartan, säger Örjan Fridner.

Kommunstyrelsens ordförande Lasse Molin (M) menar att det endast är samtal som förts mellan honom, Helena Brink och Marita Wikström, mot bakgrund att omsorgsnämnden under flera år har överskridit sin budget.

– Då är det självklart att det pågår samtal om verksamheten och om framtiden, säger Lasse Molin.

Samtidigt menar han att inga beslut har tagits och att samtalen kommer att fortsätta.

Mer läsning

Annons