Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Roland Bäckman har mörkat"

Allvarliga anklagelser mot kommunalråd Bäckman (S) sprack under tisdagens extrainsatta KF-sammanträde upp i kritik mot Bodil Erikssons (FP) uppförande i Ljusdalssalen.

– Det här är lågvatten, bemöt Bodil Eriksson med argument i stället för att angripa henne som person, sade partikamraten Harald Noréus.

Annons

Bodil Eriksson (FP) presenterade under tisdagskvällen den interpellation hon sänt kommunalråd Bäckman (S). Interpellationen rörde redovisningen av avskrivningar och nedskrivningar i kommunen.
Hon upprepade gång på gång en viss fras:
– Du har mörkat, Roland Bäckman!
Kommunalrådet besvarade kritiken med ett antal siffror men gick även till motangrepp.
– Jag tänker inte acceptera att bli anklagad av Bodil Eriksson, det har jag tröttnat på, sade Roland Bäckman.
Malin Ängerå som påpekade att hon nyligen kommit hem från en dag med ungdomar som yttrat åsikter om länets KF-sammanträden menade att samtalstonen i Ljusdalssalen inte alls var på rätt nivå. Men då reagerade flera ledamöter.
– Bara för att hon har suttit på ett ungdomssymposium ger inte henne rätten att komma in och säga vem som får göra vad, sade Leif Hansen (SRD) och flera instämde nickande.
Den piskande kritiken mot det sittande kommunalrådet övergick i en märklig diskussion om huruvida Bodil Eriksson hade rätt att uppföra sig på detta sätt i Ljusdalssalen eller inte. Det gick från poltik till personliga angrepp.
– Vi har nått lågvattennivå, konstaterade Harald Noréus (FP).

Mer läsning

Annons