Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock möter folkmusik i Järvsö

/
  • Gissa om det här gänget trivs då de träffas i Sörby gamla skola i Järvsö? Från vänster Johan Dereborn, Mats Wester, Eric Bazilian, Peppe Lindholm och Jocke Blomgren.
  • Rockaren Eric Bazilian och folkmusikern Mats Wester har verkligen funnit varandra musikaliskt. I april är det nya albumet klart.
  • Det repas för fullt i Järvsö inför spelningen och skivsläppet i Bollnäs. Johan Dereborn, Eric Bazilian, Mats Wester, Jocke Blomgren och Peppe Lindholm lovar att allt är live och äkta.

Eric Bazilian och Mats Wester har använt den gamla skolan i Sörby, Järvsö, som replokal med sitt nya band inför konsertpremiär i Bollnäs den 29 februari.

Annons

En något udda konstellation kan tyckas, Eric Bazilian, sångare, gitarrist och låtskrivare i amerikanska rockgruppen The Hooters, och Mats Wester, låtskrivare och nyckelharpspelare i Nordman.

En rockare och en folkmusiker – vad kan den duon ha gemensamt?

– Massor. Det sprutar ut skapelser och vi har verkligen kul då vi jobbar, säger Mats Wester.

– Vi träffas inte så ofta men hinner göra så mycket de stunder vi möts. Det blir spännande möten då en folkmusiker rockar och en rockmusiker folkar, säger Eric Bazilian.

De möttes första gången för femton år sedan på festivalen Piteå dansar och ler. Efter det har det blivit många kontakter mellan Bazilian och Wester. Ibland har Mats Wester åkt över till USA, där Eric Bazilian bor större delen av året, ibland har det träffats i Stockholm, då Eric Bazilian tillbringar en stor del av somrarna i Järvsö.

De har tillbringat ett stort antal timmar i studio och jobbat med en skiva i massor av år.

Fortfarande är det "nästan en platta". Det återstår en del detaljer innan skivan ska vara klar i april månad.

– Vi har skapat länge och nu är det dags för nästa fas – vi ska dela med oss, säger Mats Wester.

I den gamla skolan i Sörby repar de för fullt. Förutom de två huvudpersonerna så finns Järvsöborna Jocke Blomgren på gitarr och Peppe Lindholm på trummor samt basisten Johan Dereborn från Bergsjö.

Spelningen i Bollnäs den 29 februari blir den första där publiken får höra nästan allt från den nya plattan. Dessutom en hel del annat.

Mer läsning

Annons