Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickfors fyllde halvtom kyrka

/
  • Mikael Rickfors rockiga röst håller även för en avskalad och mer stillsam konsert.

Från arrangörshåll fanns det säkert en del besvikna miner över att publiken svek. Men när inte folket fyllde Färila kyrka gjorde rockveteranen Mikael Rickfors det med sin oefterhärmliga röst.

Annons

Nej, någon publiksuccé blev det inte när Rickfors, hans gitarrist Jonatan Stenson och Färila sångkör bjöd på finstämd kyrkokonsert. Kjell Roos, Arbrå, producent för konserten, uppskattade besöksantalet till omkring 150 personer.

Det var imponerande vad två män med lika många gitarrer och röster kan åstadkomma. Att bjuda på en så avskalad show kräver både mod och kunnande.

Ändå var först det i slutet av programmet som det tände till. Körsångarna fick också ge understöd åt Mikael Rickfors och Jonatan Stenson vid deras återkomst.

Inte helt oväntat åkte då gamla örhängen som Grymlingslåten "Där gullvivan blommar" och Rickfors stora hit "Vingar" fram och reaktionen från publiken lät inte vänta på sig. Det gällde också när Mikael Rickfors sjöng en annan känd Grymlingslåt, "Mitt bästa för dig".

Extranumret med Rickfors tolkning av Percy Sledges odödliga "When a man loves a woman" satt klockrent. Avslutningen "Amazing grace" gick heller inte av för hackor.

Mer läsning

Annons