Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga på Fiskets dag

/

Fiskelycka och kolbullar lockade runt 700 besökare till Skålsjön.

Annons

– Jäklar jag hade honom nästan! ropar en röst som tillhör Charles Wallberg nedifrån strandkanten. "Honom" är en av de öringar, regnbågar, abborrar eller kanske gäddor som simmar i Skålsjön.

Än så länge har det inte blivit någon fisk, men Charles fixar till kastspöet och fortsätter med gott mod. För tålamod är trots allt fiskarens bästa vän.

Lite längre bort i folkhopen, strategiskt placerade bredvid de uppskattade kolbullarna, står de två nöjda arrangörerna och iakttar sina glada gäster.

– Ja, det här är ett påfund som jag och Kjell Sörell är skyldiga till. Vi har kört Fiskets dag i 23 år nu, säger Inge Sverin, ordförande i Färila fiskevårdsområde som arrangerar dagen.

Han uppskattar att runt 700 personer kommit och gått under dagen, under lunchtid köade 150 personer för att fiska, provsmaka delikatesser och lyssna till musiken från Yxbobandet "Kompisgänget".

Vid "kassen" med inhägnad fisk står Elina Colin och mormor Barbro Eriksson för att prova på fiskelyckan. Idag är det barnen som fiskar och de vuxna får snällt titta på. Snart börjar det rycka i linan och Elina skrattar medan hon drar upp en sprattlande regnbåge.

Det är en nöjd Elina Colin som sedan kan lämna Skålsjön en fisk rikare. Idag är första gången hon besöker Fiskets dag, men efter denna lyckade dag lär det nog bli ett besök nästa år också.

Mer läsning

Annons