Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rastplats stängs för vägfarande

/
  • Det är via den här in- och utfarten till rastplatsen som ägarna till Lassekrogs gästgiveri inte tillåter trafik över deras mark.

Den populära rastplatsen på rikväg 84 vid Lassekrog är stängd.Bakom ligger en tvist mellan Trafikverket och ägarna till Lassekrogs gästgiveri, som inte tillåter trafik via deras in- och utfart.

Annons

Sedan en tid tillbaka är rastplatsen stängd.

– Vi har inte kommit överens med ägarna till Lassekrog, säger Agneta Lööf på Trafikverkets region mitt.

När rastplatsen anlades hade man en överkommelse om att den södra in- och utfarten till rastplatsen skulle kunna ske via gästgiveriets in- och utfart.

– Tyvärr finns det ingen skriftlig överenskommelse som är inskriven i lagfart eller via lantmäteriet. När ägarna nu inte längre tillåter oss att använda in- och utfarten till gästgiveriet finns det ingen annan möjlighet för oss än att stänga rastplatsen, säger Agneta Lööf.

Orsaken till att gästgiveriets ägare inte vill släppa fram trafik över sin mark är den tunga trafiken, som de anser ställer till alltför stora besvär.

Peter Hommen, delägare vid Lassekrog gästgiveri, uppger att det är företagets investeringsplaner som inte längre kan vänta och när man under en lång tid inte kunnat nå en lösning med Trafikverket ser han sig tvungen att inte längre tillåta trafik över sin mark.

– Trafikverket vet om detta sedan tre år tillbaka, vi har skjutit upp vår investering flera gånger för att hitta en lösning, till exempel ett bullerplank. Vi fick också en ritning av Trafikverket för tre år sedan, men inget har hänt sedan dess.

Gästgiveriet satsar på att utveckla turismverksamheten ytterligare. En halv miljon ska bidra till flertalet turistprojekt där både boendestandard och matupplevelse höjs. Man räknar med att investeringen kan ge upphov till 1,5 arbetstillfällen.

Mer läsning

Annons