Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjöelever kan få för lite undervisning

Det är inte bara frågan om eventuell nedläggning av högstadiet i Ramsjö som engagerar politikerna. Nu ska det utredas om eleverna får för lite undervisning.

Annons

Utbildningsnämndens arbetsutskott beslutade på onsdagen att utbildningschefen Stefan Meuller ska kalla in ansvarig rektor Lena Jonasson till nämndsmötet den 23 november för att politikerna ska få veta vad det är som gäller.

Bakgrunden till att frågan kom upp som en övrig fråga i arbetsutskottet är en skriftväxling genom e-post mellan Lena Jonasson och en lärare. Hemkunskap, slöjd och samhällsorienterande ämnen kan vara de som Ramsjös högstadieelever får för lite av.

Det var Conny Englund (G) som väckte frågan i arbetsutskottet.

– Det är väl tre veckotimmar det handlar om. Men vi får veta mer när nämnden har möte, säger utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S).

Apropå Ramsjö, ska den grupp av politiker som av utbildningsnämnden utsetts att se över alternativ drift av högstadiet besöka berörda på skolan i kväll torsdag.

Intraprenad eller självförvaltning nämns som Ramsjöhögstadiets räddning. I år går det åtta elever på högstadiet och nästa år ännu färre.

Stefan Meuller har föreslagit bussning till Stenhamreskolan från och med nästa läsår. Men det vill inte majoriteten i nämnden i det här läget.

Mer läsning

Annons