Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjöbo vill ha sänkt hastighet

En Ramsjöbo vänder sig till Transportstyrelsen för att få sänkt hastighet på riksväg 83 förbi kyrkan. Länsstyrelsen har avslagit en tidigare begäran från ortsbon.

Annons

Under året har hastighetsgränserna ändrats på riksväg 83 genom Ramsjö. På vissa sträckor har hastigheten höjts från 50 till 60 kilometer i timmen, på andra från 70 till 80 kilometer i timmen. Den ändringen accepteras inte av alla Ramsjöbor.

En ortsbo vände sig till länsstyrelsen i mars 2009 med en begäran om att området för dåvarande 50-gränsen skulle förlängas norrut till korsningen vid skogskyrkogården.

Ortsbon vill fortfarande ha en förlängning norrut av den hastighetsbegränsade sträckan, men den här gången sänkt till 60 från 80 kilometer i timmen.

Motiveringen är att det på sträckan rör sig många oskyddade trafikanter på väg till och från kyrkogården, samtidigt som mycket och omfattande tung trafik passerar på riksvägen.

Dessutom finns på sträckan en väg från kommunförrådet som ansluter till riksvägen. Vid kommunförrådet finns också utryckningsfordon, bland annat IVPA (i väntan på ambulans) som ska ta sig ut på riksvägen för att undsätta olycksdrabbade.

Mer läsning

Annons