Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjö mister även skolbarnomsorg

/
  • Ett möte i Ramsjö i vintras om samordning av kommunal service. Nu försvinner skolbarnomsorgen (fritids) från byn.

I december i fjol stängde skolan i byn. Nu mister Ramsjö även skolbarnomsorgen (fritids).

Annons

Det är fyra barn som vistas på fritids i Ramsjö och de får från och med i höst plats i Tallåsen där de går i skolan.

– Finns det inga förskolebarn går det inte att ha barnomsorg, säger Ljusdals kommuns utbildningschef Lena Tönners Ångman om förändringen.

En anställd arbetar med fritidsbarnen i Ramsjö och har i likhet med barnen erbjudits en fortsättning i Tallåsen.

Efter skolnedläggningen i Ramsjö i december i fjol togs beslut om att utreda hur kommunal verksamhet i byn kan samordnas så att service kan finnas kvar.

– Vi följer det arbetet och det beslut som nu är taget är inte något som måste gälla för alltid. Kommer det barn i Ramsjö som behöver barnomsorg får vi försöka lösa det, säger Lena Tönners Ångman.

Barbro Keijzer, som har gjort en förstudie om samordning av den kommunala verksamheten i Ramsjö, anser att det är olyckligt att byn blir utan barnomsorg men att det samtidigt är förståeligt med tanke på att det inte finns förskolebarn.

– Så det är bara att hoppas att det flyttar in barnfamiljer. Varje del som tas bort från den service som vi tittat på försvårar en samordning, säger Barbro Keijzer och nämner förutom fritids mindre öppethållande på biblioteket som en förändring av förutsättningarna.

Ramsjö camping som sedan måltidsprojektet i byn skött den kommunala matlagningen i byn avslutar sitt arbete 31 augusti.

Enligt kommunchefen Claes Rydberg kommer frågan om hur den kommunala servicen i Ramsjö ska organiseras upp för beslut i augusti eller september.

Mer läsning

Annons