Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabattrensning i centrum

/
  • Evelina Envall, centrumledare för Ljusdal i Centrum, rensar en av rabatterna vid Södra Järnvägsgatan innan hon går tillbaka till de andra på Norra Järnvägsgatan. Där väntar fika i solskenet efter avslutat pass.
  • John Bremefors tar en paus och luktar på de väldoftande hansarosorna.
  • Efter bara fem minuters rensning har Evelina Envall lyckats få ihop den här ogräshögen.
  • Emma Nordebo Snygg, gatu- och parkchef, är väldigt positiv till initiativet.

Ljusdals kommuns gatukontor hinner inte rensa rabatterna genom köpingen innan midsommar. Därför samlade Evelina Envall, centrumledare för Ljusdal i Centrum, på onsdagsmorgonen företagare och privatpersoner i Ljusdal för att rensa bort ogräset.

Annons

Ett femtontal människor samlades på onsdagsmorgonen för rabattrensning på Norra Järnvägsgatan. Det här är en av de första delarna i Ljusdal i Centrums framtidsscenario. I den ingår det att göra Ljusdal till en vacker och attraktiv miljö.

– Kommunen hinner inte, så vi hjälper till istället. Det är ju vårt Ljusdal också. Målet är att få det vackert i centrum innan midsommar. Folk som passerar Ljusdal ska känna att det är trevligt att åka genom, säger Evelina Envall, centrumledare för Ljusdal i Centrum.

Rabattrensningen är ett samarbete mellan Ljusdal i centrum och Ljusdals kommuns gatukontor. Emma Nordebo Snygg, gatu- och parkchef, deltog i arbetet.

– Från kommunens sida är vi jätteglada att folk ställer upp. På försommaren ska vi få ut blommor och rensa rabatterna i kommunen, men det är svårt för oss att hinna med alla ytor, säger Emma Nordebo Snygg.

Evelina Envall är nöjd med dagens arbetsinsats och kommer att arrangera fler liknande samarbeten och uppmanar fler kommuninvånare att hjälpa till.

– Nästa gång kanske vi tar Coop-parkeringen och snyggar upp den. Budskapet i detta är det går snabbt om man hjälps åt. Vem är inte stolt om det är fint? Det går att klaga och det går att göra något åt det, säger Evelina.

Mer läsning

Annons