Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Promenad med julfönster

/
  • Ett av de roligaste inslagen i promenadturen finns på gamla Statoiltomten. Där har Joppe Eriksson juldekorerat en bil och satt en tomte på förarsätet.
  • Organisatörerna Ulla Ek och Anita Lööv (närmast i bild) slog sig ner vid Friluftsfrämjandets julfönster.
  • Det lilla källarfönstret på Kaptensgatan passar barnen utmärkt, berättar Anita Lööv.
  • Sara Johansson har vigt ett av hennes fönster till det nya promenadstråket.
  • Anita Lööv sprider själv julstämning genom ett övergivet skyltfönster på Gamla kyrkogatan.
  • Ett stort pepparkakshus syns i ett av fönstren.
  • Ett av de roligaste inslagen i promenadturen finns på gamla Statoiltomten. Där har Joppe Eriksson juldekorerat en bil och satt en tomte på förarsätet.

Flera unika och stämningsfulla julfönster kan nu beskådas längs ett nytt promenadstråk i centrala Ljusdal.

Annons

Sammanlagt finns nu 19 fönster utställda runt om i centrala Ljusdal, alla med sitt eget unika utseende. De flesta utställningsplatserna är hemma hos privatpersoner, men föreningar och exempelvis Tallbackens skola och Slottegymnasiet hör även till utställarna.

Alla julfönster har numrerats och placerats på en karta. Nu vill upphovsmakarna Ulla Ek och Anita Lööv att Ljusdalsborna ska hämta varsin karta gratis på anslagstavlan i biblioteket och ge sig ut på en promenad bland alla julfönster.

- Det är lite som orientering, men det är ingen tävling och ingen omröstning på något vis. Syftet är att man ska må bra. Det ska vara trevligt och samtidigt kan man lura ut folk på en promenad, säger Ulla Ek.

Idén har Ulla Ek hämtat från Öregrund där julskyltningen i privata fönster funnits sedan tidigare. Till en början var många i Ljusdal skeptiska till projektet, men till nästa år finns förhoppningar om ännu fler deltagare.

- Tanken är att vem som helst ska kunna vara med, det ska inte vara så ambitiöst. Man kan ställa ut precis vad som helst. Det handlar om att skapa inspiration och glädje, lägg till en promenad så blir det välbefinnande på ett annat sätt också, säger Ulla Ek.

Julfönstren kommer att plockas ner efter trettonhelgen.

Mer läsning

Annons