Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt Fjällvägen är i gång

/
  • Uppslutningen i Projekt Fjällvägen är stort. På tisdagen träffades några av de berörda aktörerna på Rovdjurscentret i Järvsö.

Fjällvägen är en pulsåder som måste vårdas. Gemensamma strategier tas nu fram.

Annons

För att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dem som lever och verkar längs vägen är det viktigt att den är så bra som möjligt. Det menar aktörerna i projekt Fjällvägen. På tisdagen träffades de på Rovdjurscentret i Järvsö för att dra upp gemensamma strategier och ta fram arbetsgrupper och förslag på hur en styrgrupp ska se ut.

– Allt handlar om att få en så bra, säker och framkomlig väg som möjligt ur ett tillväxtperspektiv, sa Vibeke Sjögren Ottosson, projektledare.

– Det är en balans mellan lokala intressen och helheten som ska gälla. Det finns massor att göra bara vi vill, fortsatte hon.

För att få struktur på arbetet har tre teman identifierats; näringsliv, vägåtgärder och information och marknadsföring. Ämnena diskuterades i mindre grupper på tisdagen.

– Nu kommer jag att sammanställa minnesanteckningarna och skicka ut till er så ni får tycka till om dem. Förhoppningsvis ska vi kunna ha en styrgrupp klar inom kort, sa Vibeke Sjögren Ottosson när hon avrundade mötet.

Mer läsning

Annons