Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programförslag ser ut att skrotas

Planen att starta ett Hotell- och turismprogram på Slottegymnasiet ser ut att kasseras. Anledningen är ett redan befintligt överskott av program i kommunen.

Annons

Förslaget att starta ett Hotell- och tursimprogram i Ljusdal har diskuterats sedan hösten 2010. Redan då gjordes bedömingen att det finns för många program och för få elever. Utbildningsnämnden beslöt att skjuta upp en möjlig programstart till 2012. Nu föreslår utbildningschef Stefan Meuller att idén om ett nytt gymnasieprogram skrotas helt.

– Det finns redan för många program och för få sökanden, säger Stefan Meuller.

När Ljusdals kommun avstod från att starta programmet i höst valde Bollnäs och Hudiksvall att försöka. I Bollnäs misslyckades rekryteringen men i Hudiksvall startades programmet och den första årskullen har i dag 16 elever. Av dessa elever är två pendlare från Ljusdals kommun.

2012 års elevkull förväntas bli något större än årets men för åren 2013-2016 sjunker siffrorna igen. Trots att elevbrist varit ett problem för kommunen under en längre tid finns det i dagsläget inga planer på att lägga ner några existerande program, enligt Stefan Meuller.

Frågan kommer att behandlas i utbildningsnämndens arbetsutskott under onsdagens sammanträde.

Mer läsning

Annons