Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisregn över Postplan

/
  • Esmeralda Engberg, Wilma Andersson och Josefin Magnusson får tillsammans med kompisarna Maja Rosén och Moa Carblom dela på 5 000 kronor för sitt finurliga
  • Svensk och utländsk mat, lekar, musik och andra festligheter står på programmet för den årliga integrationsfestival som Vintergatans elever hoppas blir verklighet. – Det är lite kort om tid för att hinna till juni i år, men nästa år kanske det kan bli verklighet, säger prisutdelare Katarina Svender.
  • Det enda du behöver för att skapa den prisvinnande
  • Hederspris för bästa innovation gick till Ella Svensson, Olov Andrén, James Morgon, Johan Krantz och Malte Jedström från Tallbacken klass 7 för deras handtagshållare för matkassar.
  • För sång och musik stod Lina Olofsson och Elias Ferm...
  • ... tillsammans med en Celine Estassys School of performing Arts.
  • Utöver mössor och vantar hjälpte även spontana glädjedanser och kramkalas till att hålla Postplan varm i den isande blåsten.
  • Initiativtagaren och tillika marknadsstrategen Kee Bergman satsade på en lite annorlunda marknadsföring av prisutdelningen.

Bitande kyla och snålblåst till trots samlades på fredagen ett hundratal nyfikna tävlande och åskådare på Postplan för utdelningen av Power Weeks priser till kreativa skolbarn

Annons

I samarbete med bygdens företagare presenterades nyinstiftade priser för de bästa idéerna inom innovation, integration och mellanmål. Dagens kanske gladaste pristagare kom från klass 7 på Tallbacken som knep det Exte-sponsrade priset för bästa innovation genom sitt "pås-koppel" – ett hundkoppel med påsar inbyggda i handtaget.

– Vi hade aldrig tänkt på att uppfinna något förut men vi borde försöka fortsätta utveckla den här idén, säger Wilma Andersson.

Utöver innovationspriset delades även ett integrationspris ut till klass 7 på Vintergatan för deras idé om en årlig tredagarsfestival på temat integration.

– Det är väldigt offensivt för att vara så unga att satsa på en festival som sträcker sig över tre dagar. Det finns mycket idéer och de bör verkligen uppmuntras, säger Katarina Svender från Östernäs Affärsfastigheter som sponsrade priset.

Mer läsning

Annons