Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postplan lever upp

/

Ljusdals har fått en ny samlingsplats. Under pompa och ståt invigdes på fredagen den nya scenen på Postplan.

– Vi har behövt en scen på Postplan i flera år, säger Erik Nilsson från Estrad Ljusdal som varit med och ordnat invigningen.

Annons

Musik, godisregn och en trollkarl var bara några av inslagen under fredagens invigning av Postplans nya scen. Arbetet med att ge Postplan ett ansiktslyft har pågått en tid och enligt Evelina Envall på Ljusdal i Centrum, som tillsammans med Estrad Ljusdal anordnade invigningen, har tanken på en scen funnits ännu längre.

– Vi pratar kanske om tio år eller så, jättelång tid, det är så kul att den äntligen är färdig, säger Evelina Envall.

På Estrad Ljusdal har man länge efterlyst en plats där unga kulturintresserade kan känna sig välkomna att uppträda. Erik Nilsson menar att Ljusdal inte har någon brist på talangfulla unga musiker men att möjligheterna att spela ute har varit begränsade. Han säger att han nu hoppas att fler unga vill använda scenen på eget initiativ.

– Erbjuder vi ett sådant här utrymme så visar det att spelningar uppskattas och stöttas. Det här är absolut ett steg i riktningen mot ett rikare musikliv, säger Erik Nilsson.

Nästa steg är att ge scenen ett tak och ambitionen är att Postplan också ska få belysning installerad för en ökad trygghet.

– Jag vill inte gå in mer i detalj på vad som kommer att hända men det finns väldigt mycket idéer just nu, säger Evelina Envall.

Fredagens invigning kallades "100 % lokalt" vilket återspeglades i uppträdanden av lokala artister så som Fredrik Bergström och Victor Öberg, samt folkmusikduon Elin Moberg och Niklas Roswall.

Mer läsning

Annons