Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker starkt kritisk

/
  • Bodil Eriksson lämnar sina kommunpolitiska uppdrag med omedelbar verkan. Efter det senaste valet har hon bland annat varit ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Hon är mycket kritisk till hur kommunen hanterat bland annat frågan om nedskrivningar.

Mobbning, svagt ledarskap och en märklig politisk kultur är några orsaker till att Bodil Eriksson efter nästan ett decennium i Ljusdalspolitiken väljer att tacka för sig.

Annons

– Man kan inte vara kvinna, stark och påläst i Ljusdals kommun.

Orden kommer från folkpartisten Bodil Eriksson som på måndagen meddelade att hon lämnar sina politiska uppdrag.

– Ljusdals kommun förblöder på grund av inkompetens och avsaknad av civilkurage. Jag har blivit sjuk, drabbats av panikångest av det här och min familj har blivit lidande. Det är inte värt det längre.

Men den största anledningen till att Bodil Eriksson kliver åt sidan är de nedskrivningar som kommunen gjort. Bodil Eriksson jobbar som auktoriserad redovisningskonsult och är mycket kritisk till hur kommunen hanterat olika värden i sin bokföring. Frågan har varit omdebatterad i kommunpolitiken den senaste tiden men hon anser inte att politiker och tjänstemän tar den på allvar.

– Jag har varit väldigt ensam i min kamp mot manipuleringar i nedskrivningarna. Och det är ingen som krävs på ansvar.

Nedskrivningarna har granskats av experter och vid det senaste utlåtandet som kommunen fick ta del av för ett par veckor sedan fanns visst stöd för den kritik Bodil Eriksson har fört fram. Men inte heller det har lett till något.

– Jag känner stödet i samhället men inom politiken ses jag som pest och pina, säger Bodil Eriksson.

Mer läsning

Annons