Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker söker samförstånd

– Politiker och tjänstemän borde vara i samma lag. Det känner jag att vi inte alls är, det känns som olika lag och där man söker fel hos varandra.

Annons

Det sa kommunchef Nicklas Bremefors när han inledde första kommunstyrelsesammanträdet efter att han deklarerat att han slutar som kommunchef.

– När jag klev på tjänsten för tre år sedan kändes det som en jätteutmaning. Nu är det en ny mandatperiod och jag känner att det inte har varit lika positivt. Det politiska läget utan klar majoritet gör ofta att enskilda tjänstemän hamnar i skottgluggen, sa han.

Flera ledamöter beklagade att Nicklas Bremefors slutar som kommunchef.

Det som hänt måste leda till eftertanke, sa Yvonne Oscarsson (V).

– Vi måste mötas på ett bättre sätt. Jag önskar och tror att det är möjligt.

Ett steg mot ett bättre arbetsklimat kanske det blir med det beslut ks tog i ärendet om rekryteringen av förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

S och V vill egentligen återgå till den gamla delegationsordningen där kommunchefen anställer. Medan Nydanarna och SRD vill ha den nya ordningen där kommunstyrelsen anställer.

Beslutet blev att de tar tillbaka ärendet till kommunstyrelsens allmänna utskott och att de båda grupperna där försöker komma fram till en kompromiss.

Mer läsning

Annons