Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plinget i mobilen som underlättar för förskolan

/
  • En app för förskolan. Innovatören och it-konsulten Björn Estliden visar sin mobil för förskolerepresentanter från Ljusdal, från vänster Johanna Helsing, Annika Strid och Carina Skyttner.

Ljusdals kommun blir trea i landet med att testa en tekniknyhet för förskolan.

Annons

En app i mobiltelefonen kan vara framtidens lösning för mycket av föräldrarnas kommunikation med förskolan. Under en månad ska tre avdelningar i Ljusdals kommun testa tekniknyheten.

På måndagen fick representanter för förskolorna de berörda Ljusdalsförskolorna Lillhaga, Vi (Nyckelpigan) och Bofinken (Vit) träffa it-konsulten och innovatören Björn Estliden som presenterade sin förskoleapp som Ljusdal blir trea i landet med att testa.

– Det här måste vara toppen till exempel vid sjukanmälan på morgonen för att lyssna på en telefon som tutar upptaget hela tiden, säger Johanna Helsing på Bofinken.

En viktig anledning till att Ljusdal är med så tidigt när det gäller förskoleappen är att konstruktören Björn Estliden har anknytning till Ljusdal genom sin svåger Henrik Bruveris som också ska hjälpa till med lanseringen. Båda är själva föräldrar till barn på förskolan.

– Det är lätt att missa uppsatta lappar. Med den här appen går det att få all tänkbar information och ta den till sig när man vill och kan, säger Henrik Bruveris.

Mer läsning

Annons