Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platschef lämnar asylboendet i Järvsö – nu ska en ny chef rekryteras

Efter tio månader på asylboendet Kulthammar i Järvsö slutar Patrik Itzel som platschef. Nu ska en ny chef rekryteras. "Jag blev tillsatt för att reda upp det kaos som var här, och nu har vi en stabilitet", säger Patrik Itzel.

Annons

Ägaren till Kulthammar i Järvsö, Leif-Ivan Karlsson, har många järn i elden. Han har genom åren byggt upp ett kluster av olika verksamheter och företag. En av de senaste satsningarna för miljonentreprenören är inköpet av det anrika fartyget M/S Birger Jarl, som på senare år fungerat som ett flytande vandrarhem och hotell i Stockholm.

Det är bland annat till den verksamheten som Kulthammars nuvarande platschef Patrik Itzel kommer att ryckas. Nästa vecka lämnar han uppdraget, efter drygt tio månader i Järvsö.

– I koncernen finns bland annat hotellverksamhet, vandrarhem och en camping. Där kommer jag att hjälpa till där det behövs stöd. Jag lämnar verksamheten fysiskt här uppe i Järvsö, men det rullar ju på så pass bra nu, säger han och fortsätter:

– Jag blev tillsatt här på Kulthammar för att reda upp det kaos som var här, och nu har vi en stabilitet.

Läs också: Kulthammars föreståndare har fått sparken: "Det var helt oväntat"

Patrik Itzel lämnar Järvsö för att jobba med andra av ägarens företag.

Den roll som Patrik Itzel haft på Kulthammar förväntas fyllas på nytt inom några veckor. En rekryteringsprocess pågår för fullt, berättar John Munter som tillfälligt kommer att vara på plats på Kulthammar i väntan på rekryteringen. John Munter är platschef på ägaren Leif-Ivan Karlssons andra asylboende i Fagersta.

– Jag kommer att finnas på plats tills den nya platschefen kommit. Vi jobbar hela tiden mot förbättring. För att göra det bättre för boende, anställda och för byn, säger John Munter.

Patrik Itzel tycker att mycket hunnit hända med Kulthammar sedan han började ansvara för verksamheten.

Läs mer: Boende på Kulthammar: "Ingen lyssnar på oss"

Inom några veckor ska en ny chef vara rekryterad till asylboendet Kulthammar.

– Vi tog över både mat och städning i egen regi, och då har klagomålen minskat. Det finns alltid någon som inte är helt nöjd. Men många har tvingats bo länge på asylboende och jag förstår att det inte är roligt och att man kan bli frustrerad eller förtvivlad. Nu har det blivit snudd på harmoni här igen, och det arbetet kommer att fortsätta, säger han.

Han riktar också ett tack till de lokala krafter som gjort hans arbete betydligt enklare. Föreningslivets insatser för att ge sysselsättning åt de asylsökande lyftar han fram som avgörande.

– Det har varit en fantastisk tid i Järvsö. Jag har känt ett enormt stöd från de som bor där. När jag kom hit var alla väldigt misstänksamma mot Kulthammar, men när man började prata med byborna märkte jag att folk ville ha ordning och reda här uppe. Och när vi sedan fick det blev stödet ännu starkare.

Läs även: Asylboende demonstrerar för förändring

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons