Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plask, lek och vattensäkerhet

/
  • Det är Isabelle Troedsson Hults andra år på simskolan i Nor.– Kallt men kul, tycker hon.

Under ledning av två engagerade simlärare får barnen på Nors simskola lära sig att vatten är roligt, men att det är viktigt att vara försiktig.

Annons

Glädjen är stor hos barnen som plaskar runt vid Nors badstrand. Och barnens föräldrar och mor- och farföräldrar verkar minst lika nöjda vid strandkanten, där de överblickar simskolans aktiviteter på säkert avstånd.

Vid strandkanten står simlärare Fredrik Sundström tillsammans med barnen. De har precis kommit upp ur vattnet och pratar i munnen på varandra om dagens äventyr. Vissa har tagit simmärket Doppingen, då får man simma i runda ringar och hoppa från bryggan.

– Vi har fem grupper per dag, de yngsta fyller tre och där är det mest plask och lek. Men vi har grupper upp till 14 år, och då är det mycket märkestagning, säger Fredrik.

Maja Emilsson och Vira Börjeson Hedberg diskuterar de olika medaljerna de vill ta.

– Jag ska klara elitmärket! utropar Vira, men erkänner det kanske krävs lite mer simskola först. Att hon först måste fylla 40 år för att ta elitmärket är ett annat problem som står i vägen för planerna. Så för stunden nöjer sig tjejerna med att fokusera på järn, brons och silvermärket.

På simskolan får barnen lära sig både bad- och båtvett. Vatten är roligt, men simlärarna är noga med att berätta att det kan vara farligt också.

– Man ska aldrig springa på bryggan eller simma under den, och alltid ha flytväst, säger Vira.

– Och man får inte stå i båten, då blir den vinglig, tillägger Maja.

Ja, visst verkar det allt som att den viktiga informationen fastnat mitt i allt stoj och stim.

Mer läsning

Annons