Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlare vädjar till Trafikverket

/
  • Pendlarna från Stråsjö är oroliga för hur Svartsjövägen ska bli om den åter blir en grusväg igen. Från vänster: Birgitta Helmersdotter och Viveka Klingenberg.
  • Lerig och full av gropar är den tinade provsträckan.

Trafikverkets provsträcka på Svartsjövägen är inte rolig att köra i blött vårväder.

Annons

I början av december 2011 rev Trafikverket upp asfalten på några hundra meter av Svartsjövägen i Sjöbo, Ljusdal, en så kallad provsträcka för att kunna se hur det såg ut under asfalten. Sedan dess har snön legat på, men i slutet av förra veckan när det milda vädret gjorde sitt intåg tinade vägen också fram och det blev då tydligt för pendlarna vad de har att vänta sig framöver.

– Är det så här vägen är tänkt att bli? För nu när isen har smält ser vi ju hur det verkligen blev, säger Viveka Klingenberg, bosatt i Stråsjö och som pendlar några dagar i veckan mellan hemmet och Ljusdal.

Enligt hennes väninna Birgitta Helmersdotter är det cirka fyra år sedan vägen belades med asfalt.

– Det mesta av vägen är bra, men det finns tre dåliga bitar. Om 90 procent av en väg är bra, förstår jag inte varför man ska riva bort 100 procent. Det finns en klar vädjan från oss som använder vägen och det är att Trafikverket behåller vägen i det skick den är nu och åtgärdar de tre dåliga partierna, säger hon.

Mer läsning

Annons