Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parmesanhjulsöppning på Pomeranshuset

Det krävs tre redskap för att öppna ett parmesanhjul på 45 kilo. Claudio Hjort hade tekniken.

Annons

Under fredagskvällen hade Pomeranshuset parmesanhjulsöppning. Gästerna fick lyssna till Claudio Hjort som berättade om parmesanosten, och hur man öppnar parmesanhjulet på 45 kilo med tre redskap.

Läs mer: Pomeranshusets ägare: "Jag har en aorta som går som en autobahn genom kroppen"

Parmesanhjulsöppning på Pomeranshuset.

Efteråt fick den som ville ett smakprov och även möjlighet till att köpa hem en bit av den 24 månader lagrade parmesanosten.

Parmesanhjulet på 45 kilo öppnas med tre redskap.

– Själva parmesanöppningen är en konst, man måste bara vilja lära sig hur man gör det. Smaken du får ut och konsistensen från det nyöppnade hjulet får du bara när det är nyöppnat. Det är en otroligt unik process, det är ju roligt att se hur man gör det och det finns en teknik. För min del är det smaken och doften ur den som är otrolig, säger Claudio Hjort och förklarar redskapens funktioner.

Läs mer: En italiensk oas med doft av pomerans

– Det är först en kniv med vass spets för att göra ett första snitt då skalet är väldigt tjockt. Sedan använder du en liten kniv för att hugga in tre, fyra centimeter då osten är så stor. Du går sakta runt hela, vänder osten, fortsätter runt men går inte djupt. Gör du det kan du spräcka hela osten. Till sist har du ett lite längre redskap, svärdet, som är cirka en decimeter. Man tar det och sticker på en fem sex ställen runt om i osten och så öppnar den sig.

Efteråt kunde gästerna köpa en bit av den 24 månader lagrade parmesanosten.

Mer läsning

Annons