Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Övervägde att koppla in arbetsmiljöverket"

Facket var nära att koppla in arbetsmiljöverket på grund av den dåliga arbetsmiljön inom utbildningsförvaltningen.

Annons

Personal har valt att sluta och för de som jobbar kvar blir arbetssituationen alltmer tyngd och arbetsglädjen försvinner.

– Det är jättejobbigt just nu. Folk här är trötta och ledsna. Vi försöker på alla sätt peppa varandra, men det är tungt, säger Märit Laursen, som företräder fackförbundet Vision, före detta SKTF, som organiserar tjänstemännen inom administrationen.

Hon kan berätta om tjänstemän som dragit sig för att gå in till utbildningsnämnden för att föredra ärenden. Vid ett tillfälle fick hon i egenskap av skyddsombud följa med en tjänsteman, som kände stark olust inför att föredra ärenden för nämnden.

– I det läget var det jättejobbigt och vi övervägde att koppla in arbetsmiljöverket, men just vi det tillfälle jag var med så var det lugnt i nämnden och vi gjorde inget mer av det, säger Märit Laursen.

Förutom att chefstjänstemän valt att säga upp sig finns det exempel på andra tjänstemän som valt att sluta sin anställning inom förvaltningen på grund av rådande missförhållanden.

– Vi hade en vikarie som fick erbjudande om förlängning, men som valde att sluta på grund av att han inte kunde acceptera förhållandena här, säger Märit Laursen.

Det finns i dag nio olika fackförbund som har medlemmar som är knutna till utbildningsförvaltningen.

Mer läsning

Annons