Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för olyckor i Lillhaga

/

Boende i Lillhaga fruktar för sina barns säkerhet.

Annons

Boende i Lillhaga är oroliga för att deras barn ska bli påkörda när de går och badar. Trots att parkering är förbjuden längs Borrvägen, är vägen ofta kantad av bilar vars förare kommit för att svalka sig i Borrsjön. Situationen utgör en stor säkerhetsrisk.

Sandstränder längs Borrvägen är ett populärt vattenhål för många Ljusdalsbor under sommarmånaderna. Det är inte bara boende i Lillhaga som söker svalka här, utan även bekantas bekanta och deras vänner kommer för att plaska i vattnet. Många badgäster väljer att parkera längs vägen, trots att det är huvudled och parkeringsförbud gäller.

För föräldrar i området innebär detta en ökad oro, eftersom sikten skyms och barnen måste kryssa mellan bilar för att ta sig ner till vattnet. Vägen är smal och krokig och sikten är på vissa ställen redan begränsad som den är.

En av de som är orolig för sina barns säkerhet är Magnus Mill som bor på en angränsande gata och har två barn, 5 och 8 år gamla.

– Visst är det så. Jag gillar inte situationen alls som den är nu. Våra barn får absolut inte gå till badet själva, säger han.

Polisen ska nu se över trafiksituationen i Lillhaga.

Mer läsning

Annons