Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordentlig invigning av 1350 kvadratmeter åkpark

Annons

Äntligen blev Ljusdals betongpark ordentligt invigd. På lördagen firade Ljusdals betongparksförening att 1 350 kvadratmeter åkpark står klar på Östernäs i Ljusdal.

– För skateboard, kickbike, inline, bmx... rullstol och rullator! sa föreningens ordförande Ninni Fastén.

En nöjd kille från Tallåsen, Elton Lund Edarve, sitter på kanten av betongparkens bowl. Det är en åkbana formad som en djup skål, avsedd för coola, rullande tricks.

Idén om en betongpark kläcktes 2011. Bygget har kostat cirka 7 miljoner kronor, pengar som till stor del kommit från Allmänna arvsfonden.

Många hade redan hunnit prova parken, som varit helt färdig i ett par veckor. Nu bjöds det dessutom på korv, godis och traditionell bandklippning. En stor skara åkare hade slutit upp tillsammans med allmänhet och representanter för kommunen och Odd Fellow, som också varit engagerade i bygget.

Ninni Fastén, ordförande i Ljusdals betongparksförening, klippte bandet och invigde betongparken. Till väster om henne står Emma Nordebo Snygg, Ljusdals kommun, och till höger Stefan Karlsson, Odd Fellow.

Betongparken är hur bra som helst, ännu bättre än de hade väntat sig! Det tycker från vänster Ljusdalskillarna Calle Carlsson, Mathias Hedblom, Oskar Persson, Melker Toresson, Isak Nyberg och Olle Toresson.

Även de duktigaste skatearna måste göra många åk för att få till det riktigt snygga tricket och helst fånga det på bild. Eric Yifhar på brädan och Rickard Nilsson vid kameran hade åkt från Gävle med några kompisar för att vara med på invigningen.

Mer läsning

Annons