Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna förskolan lockar många

/

Öppna förskolan på Familjecentrum i Ljusdal lockar till sig allt fler besökare. Det har blivit en populär plats för lekar och sociala möten för både barn och deras föräldrar.

Annons

Pyssel, roliga leksaker och möten med nya kompisar är något som lockar många besökare till öppna förskolan. På övervåningen av Familjecentrum i Ljusdal finns en lekplats fylld av aktiviteter för de små. Men det har också blivit ett utmärkt tillfälle för småbarnsföräldrar att träffa andra människor.

Anna Zeidlitz flyttade till Ljusdal från Uppsala förra sommaren. Tillsammans med ettåriga sonen Love brukar hon besöka kommunens öppna förskola en gång varannan vecka.

- Det har varit jättebra för mig att kunna komma hit och träffa andra mammor, eftersom att jag inte känner så många här. Det har passat oss jättebra, säger hon och tittar på Love som är fullt sysselsatt med att rita i pysselrummet.

Carina Silfver, som ansvarar för förskolans verksamhet, är van vid många besökare. Som mest har de haft 31 barn och lika många föräldrar på besök under samma dag. Den öppna förskolan har funnits i Ljusdals Familjecentrum sedan 2008, men det är efter mars i fjol som intresset för verksamheten vuxit. Då flyttade förskolan till nya lokaler på övervåningen i samma hus.

- Det här är mer ändamålsenliga lokaler. Sedan flytten hit har det bara vuxit med fler och fler besökare, säger Carina Silfver.

Hon betonar att alla är välkomna.

- Ofta är barnen i den åldern innan de börjat skolan. Men alla som har ett barn hemma kan komma hit och mötas.

Mer läsning

Annons