Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgen skrotar flextid

Flextiduppgörelsen på Kommunals avtalsområde slutar gälla i januari. Mer fasta scheman gäller.

Annons

Även om kommunens omsorgsförvaltning är orolig för vad bristande flexibilitet i bemanningen innebär tror dock äldreomsorgschefen Ingrid Sundström att det inte är någon fara för de som jobbar heltid att de får gå ner i tjänstgöringsrad. Ingen ska heller mista jobbet, säger hon.

När de allmänna bestämmelserna tillämpas finns inte timbankar, som gett möjlighet för en anställd att ha både plus- och minustid, kvar utan det är ett fast schema som gäller.

– Det kan försvåra strävan att utlova heltider framöver. Men de som nu är anställda kan få jobba heltid även om tiden i del fall får fyllas ut på en annan arbetsplats än den man är van vid, säger Ingrid Sundström.

Ann Eriksson, ordförande för Kommunals sektion i Ljusdal, anser att flextidavtalet har spelat ut sin roll trots att det gett anställda möjlighet att arbeta på önskad tid.

– I takt med att kommunen måste spara mer har många fått jaga tid för att fylla upp sin tjänstgöringsgrad medan andra haft svårt att ta ut plustid. Tillämpas avtalets allmänna bestämmelser vet våra medlemmar när de ska jobba och ersätts för eventuella avvikelser, säger Ann Eriksson.

Mer läsning

Annons