Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka i Ljusdal – bil träffad av lastbilsdäck

Vid halv tolv på fredagen inträffade en olycka i Skansen utanför Ljusdal. En personbil blev träffad av ett lastbilsdäck som lossnade från en mötande timmerbil. Kvinnan och barnet i bilen klarade sig utan skador.

Annons

Det var strax före lunchtid på fredagen som olyckan inträffade i Skansen, nordväst om Ljusdal. En timmerbil tappade ett däck och det träffade fronten på en mötande personbil som fick omfattande skador.

– En kvinna och ett barn färdades i bilen och de är oskadda. Bilen är väldigt skadad, så det har gått lyckligt efter omständigheterna, säger Kjell-Inge Wennberg, styrkeledare.

Föraren av timmerbilen upptäckte inte att ett däck lossnat förrän även ytterligare ett däck och tillhörande axel på släpvagnen ramlade av. Det inträffade knappt en kilometer senare, på Heden mellan Ljusdal och Tallåsen.

Föraren vill vara anonym men berättar för Hela Hälsingland att han är glad att allt gick bra efter omständigheterna. Han tror att anledningen till att däcken lossnade är kylan.

– Vid temperaturväxling kan däck lossna på det här viset. Jag kontrollerade däcken innan jag åkte, men det här hände ändå, säger han till tidningen.

Personbilen bärgades från olycksplatsen.

Mer läsning