Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad kunskap om brottsoffer

/
  • Internationella Brottsofferdagen uppmärksammades under gårdagen på många håll i landet. I Ljusdal ägnade man dagen åt fortbildning. Ordförande för brottsofferjouren i Ljusdal är Karin Andersson.
  • Föreläsningarna sändes på distans från Högskolan i Gävle. Närmast i bild sitter Maggan Wennberg från kvinnojouren Viljan.
  • Polisen förmedlar kontakten mellan brottsoffret och brottsofferjouren. Mats Lövstrand är polisens samordnare och intill honom sitter kollegan Karin Berglund, vilka båda deltog i utbildningsdagen.

Internationella brottsofferdagen uppmärksammades i Ljusdal med en stor utbildningssatsning.

Annons

Närmare 20 personer samlades igår på Utvecklingscentrum i Ljusdal för att uppmärksamma och lära mer om brottoffers situation. Under dagen fick deltagarna som kom från polisen, brottofferjouren, kvinnojouren Viljan, Kvinnofrid och Frivilligcentralen ta del av distansföreläsningar och aktuell forskning via Högskolan i Gävle.

– Ju mer information vi får, desto mer lär vi oss. Det här är en fortbildning, säger Karin Andersson, ordförande för brottsofferjouren i Ljusdal.

Föreläsningarna riktades i första hand till de som är verksamma vid brottofferjouren samt de som är anställda inom socialtjänst och rättsväsendet.

– Tyvärr kolliderar det här med två utbildningsdagar som socialtjänsten genomför. Jag hade även önskat att lärare från skolan skulle ha fått ta del av den här utbildningen, säger Karin Andersson och får medhåll av stödsamordnaren Nils Jakobsson.

– Det här är något man skulle ta upp i något ämne på högstadiet. Det gäller att börja i tid för att kunna förebygga. Med livserfarenhet ser man att den som slår en gång, slår hela tiden. Och ju mer man har gemensamt, desto svårare är det att ta sig ur en relation, menar han.

Mer läsning

Annons