Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenigt om hur skolchef anställs

När det återstår två kandidater till tjänsten som utbildningschef i Ljusdals kommun ska fler politiker än vad som tidigare bestämts vara med vid urvalet.

Annons

Enligt säkra källor är det Eva Ulin, verksamhetschef för förskola och grundskola i Ljusdals kommun, och Kerstin Cabrales Alin, Uppsala, som går vidare till de slutliga intervjuerna på måndag och tisdag.

Då blir dock tillvägagångssättet ett annat än vad som sagts tidigare. Ursprungsupplägget var att kommunstyrelsens och utbildningsnämndens presidier (ordförande och vice ordförande) intervjuar kandidaterna och att kommunstyrelsens tre toppar lämnar förslag på vem som ska anställas.

Men kommunstyrelsens majoritet ville annat. Nydanarna (de borgerliga partierna och Miljöpartiet) röstade tillsammans med SRD (Leif Hansen avstod dock) igenom att kommunstyrelsens allmänna utskott och utbildningsnämndens arbetsutskott ska sköta intervjuerna.

Samma partier (inklusive Leif Hansen) röstade också ner S och V för att få fem kommunstyrelseledamöter som lämnar förslag till beslut till kommunstyrelsen i augusti.

Mer läsning

Annons