Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenigt om Edegården som förskola

/
  • Oenigt om Edegården. En knapp majoritet i utbildningsnämndens arbetsutskott vill undersöka vad det kostar att köpa och rusta Ljusdal-Ramsjö församlings gård i Tallåsen för att göra om den till förskola.

Politikerna i utbildningsnämndens arbetsutskott är oeniga om Edegården i Tallåsen ska utredas vidare som tänkbar förskola i området i stället för den nuvarande i Rolfhamre.

Annons

När arbetsutskottet hade möte på måndagen blev det majoritet för att undersöka möjligheten till köp av Edegården som Ljusdal-Ramsjö församling i äger och som den kan tänka sig att sälja.

Det var ordförande Malin Ängerå (S), vice ordförande Mia Sparrow (FP) och Conny Englund (V) som stödde den linjen medan Marie Mill (SRD) yrkade på avslag och Torsten Hellström (M) avstod från att rösta.

– Det här beslutet innebär att vi vill ha en redogörelse för vad det kostar att köpa Edegården och sedan anpassa lokalerna för förskolans verksamhet. Sedan får vi väga dessa uppgifter mot övriga alternativ, säger Malin Ängerå.

Det har gjorts en föräldraenkät om eventuell flytt av förskoleverksamheten från Rolfhamre till Tallåsen och det visade sig då att stödet för båda alternativen är lika stort.

Marie Mill föreslog på måndagens möte, med stöd av Torsten Hellström, att en ny enkät ska göras där föräldrarna får tycka till om Rolfhamre eller verksamhet i moduler vid Tallåsens skola. Det förslaget röstades dock ner av övriga i arbetsutskottet.

Mer läsning

Annons