Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag för Östernäs

/
  • Det nya förslaget för Östernäs kommer från Harry Högberg, Kurt Eriksson och Christer Wallin.

Tre privatpersoner från Ljusdal vill göra området till en vacker samlingsplats med attraktiva bostäder.

Annons

Tre Ljusdalsbor – Christer Wallin, Harry Högberg och Kurt Eriksson – har reagerat på kommunens utdragna idéprocess kring utvecklingen av det gamla sågverksområdet på Östernäs. De har länge varit överrens om att det handelscentrum som det finns planer på att anlägga är ett dåligt alternativ. Nu vill de få beslutsfattarna på andra tankar och lanserar därför ett eget förslag.

- Ljusdal tappar befolkning, vi behöver öka den och då krävs attraktiva bostadsområden. Det pratas bara om handel på Östernäs, men nu har man chans till bostäder i centrala delen av Ljusdal och det borde man ta till vara på, säger Christer Wallin.

Deras förslag är att förvandla det ödsliga industriområdet till en vacker plats med utrymme för bland annat bostäder, grönområden, samlingslokal, ungdomsgård, och ett äldreboende. Stort fokus ligger på viljan att skapa ett attraktivt bostadsområde med en vacker omgivning. Därför föreslås lågbebyggelse istället för högre hus för att ta tillvara på den vackra naturen längs Kyrksjön.

Enligt Christer Wallin kan det även finnas utrymme för viss handel, men han ställer sig tveksam till planerna om ett stort handelscentrum. Istället föredrar han en utveckling av den handel som finns i centrum.

- Det är synd att man utarmar centrum i Ljusdal. Det är en liten ort med ett upptagningsområde som inte är så kraftfullt. Vi tycker att man ska utöka den handel som finns, men inom befintliga ramar.

Läs mer i tisdagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons