Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya gymnasiechefen van granskare av skolan

Ljusdals nya gymnasie- och vuxenutbildningschef är van att ha synpunkter på skolan eftersom han arbetar på Skolinspektionen.

Annons

Sture Löf, Björklinge, får nu som chef se till att Slottegymnasiet håller måttet.

Den 22 augusti väntas Sture Löf tillträda tjänsten.

Sture Löf har ett tiotal år bakom sig på Skolverket och Skolinspektionen där han bland annat lett större projekt som att utforma gymnasieskolans teknikprogram. Han har också erfarenhet av att utbilda yrkeslärare på Stockholm universitet.

– På Skolinspektionen har jag varit ute i landet och hittat fel på skolorna. Nu får jag försöka göra det själv bättre då, säger Sture Löf som ser en utmaning i att få vara med och utveckla verksamheten i en enskild kommun efter alla år på tillsynsmyndigheten.

Sture Löf är 54 år och har rötterna i Lenninge utanför Bollnäs som han lämnade i lågstadieåldern. Hans yrkesursprung är som fabriksarbetare inom pappersindustrin i Norrsundet utanför Gävle, som utvecklingstekniker inom mobiltelefonbranschen i Stockholm och han utbildade sig sedan till yrkeslärare, ett yrke som han hade ett tiotal år.

– Sture Löf bedömdes vara den bästa av de 15 sökande. Han har gedigen erfarenhet av stora projekt inom skolvärlden och kan därför säkert tillföra mycket, anser kommunens utbildningschef Stefan Meuller.

Mer läsning

Annons