Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny teaterförening i Ljusdal: "Vi börjar med en komedi"

/
  • Hälsingevänner Teaterproduktion har haft ett möte hittills. På bilden: Johan Sved, Magnus Johansson, Mona Andersson samt Malin Lindgren.

En ny teaterförening har startats i Ljusdal – Hälsingevänner Teaterproduktion heter gänget, som vill framföra professionell utomhusteater i Hovra till att börja med.
– Färila behöver också någonting på sommaren, säger Oscar Löfgren, regissör i föreningen.

Annons

Under Färilaveckan premiärspelar den nya teaterföreningen Hälsingevänner Teaterproduktion i Hovra. Det blir utomhusteater, och det blir pjäsen "Lik till salu" av Dario Fo.

– Vi börjar med en komedi, en farsliknande pjäs, säger Oscar Löfgren, som varit med och startat upp den nya föreningen.

– Det är en oerhört välskriven pjäs som vi verkligen tror invånarna i kommunen kommer älska, säger Mona Andersson som spelar en av rollerna.

Läs mer: Kända skådespelare i Bollnäspjäs om livsöden på en gård

Tanken med Hälsingevänner Teaterproduktion är att göra professionell teater och att bredda utbudet av kultur i kommunen och fylla ett hål som de ser finns.

– Något vi verkligen vill är att skapa en sommarscen i Färila där vi årligen kan underhålla folk. Järvsö har träteatern, Ljusdal har folkparken, men vi kände att det behövdes en utomhusscen i Färila, säger Johan Sved, Studieförbundet Vuxenskolan, rådgivare och teknikansvarig i Hälsingevänner Teaterproduktion.

Läs också: Färilarevyn – en föreställning med hjärta och många kängor: "De är halvproffs fast de är amatörer"

Ensemblen, som består av Magnus Johansson, Mona Andersson, Kalle Björk, Felix Johansson, Jonas Söderlund, Matias Jonsson, Oscar Löfgren och Johan Sved, vill hålla känslan av sina framträdanden professionell och så långt från amatörteater som möjligt. För att uppnå detta vill de ta hjälp av regissörer och producenter utifrån. Förhoppningen är att det ska gå att utöka med tiden.

Inför den första uppsättningen i sommar har nästan alla roller besatts, endast en återstår nu, och till påsk börjar repetitionerna och förberedelserna.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons