Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tävling ska utse Ljusdals bästa UF-företag

/
  • Lucis Amore UF säljer ljus och intäkterna ska gå till välgörenhet, berättar Sofia Rolfhamre.
  • Lotta Wallström representerade Närljus i juryn. Här får hon se närmare på Tamana Mousavis produkter.
  • Fantastiskt bra med en lokal tävling, tyckte UF-samordnaren Sofia Fallgren.
  • Hembakat UF är företaget som satsat på hembakta skorpor, vilka skapat stor efterfrågan.
  • Örngott med tryck satsar Sleep well UF på.
  • Företagspresentationen utfördes inför en jury och med en maximal längd på fyra minuter. Hanna Olsson från Upplev mer UF passade på att dela ut sin produkt, en turisttidning, till Stefan Strandell och övriga i juryn. Bakom honom sitter Katarina Svender som är ordförande för Företagarna Ljusdal.

Vinnaren utses av en jury som presenterar sitt val på årets lokala företagargala.

Annons

Antalet elever på Slottegymnasiet som valt att driva ett UF-företag, har fördubblats i år jämfört med i fjol. Från 32 till strax över 60 stycken. Det har lett till att man i år skapat en helt ny tävling för eleverna på lokal nivå där man utser bästa UF-företaget i Ljusdal.

– Vi har haft lokala tävlingar på andra orter i landskapet, och när elevantalet växt så här pass mycket kan vi även ha en sådan tävling i Ljusdal. Det är ett sätt att synliggöra framtidens företagare, säger Karin Schön, projektsamordnare och UF-elevansvarig i Hälsingland.

Under gårdagen inleddes tävlingen som sker i samarbete mellan Ung Företagsamhet Gävleborg och Företagarna Ljusdal. Åtta företag fick då möjlighet att inför en jury presentera sitt företag och dess affärsplan.

– Vi har valt ut en jury med bra kompetens på området för att de ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt i sammanhanget. Vi vill ge eleverna så mycket som möjligt, säger Katarina Svender, ordförande för Företagarna Ljusdal.

Mer läsning

Annons